full screen background image

ECO BUCOVINA strânge semnături pentru stoparea finalizării gropii de gunoi din pasul Mestecăniș

ECOBUCOVINA nechifor     După dezbaterea de săptămâna trecută, pe tema depozitului ecologic de deșeuri de la Pojorâta, la care au luat parte șefii Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică și Agenției de Protecție a Mediului, Asociația “Eco Bucovina” anunță că strânge semnături pentru depunerea unei petiții privind stoparea proiectului.

Conducerea asociației reamintește că președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nerchifor, a spus că dacă societatea civilă vine cu soluții, precum unele sesizări privind nereguli și chiar semnarea unei petiții, el le va susține.

Până acum, Nechifor a recunoscut că amplasarea depozitului ecologic de deșeuri Pojorâta “nu a fost cea mai bună soluție”.

Asociația “Eco Bucovina” își propune ca, până pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, să strângă semnături în întreg județul, pentru a depune apoi o petiție privind stoparea realizării proiectului.

Depozitul de gunoi de la Pojorâta este amplasat la o altitudine de 1.100 de metri pe o suprafață de 4 hectare și jumătate.

Amenajarea costă 6,3 milioane euro, în parte fonduri europene, lucrările fiind executate de o firma germană, în colaborare cu una  românească.

comments

comments