full screen background image

Manifestări de “Zilele Matei Vişniec”, începând de luni, la Rădăuţi

matei visniec     Luni, 4 mai, vor începe, la Rădăuţi, manifestările prilejuite de “Zilele Matei Vişniec”.

Directorul Casei de Cultură Rădăuți, Ovidiu Foca, a declarat pentru Radio VIVA FM, că acţiunea se va desfășura în oraşele Rădăuți, Suceava, Piatra Neamț, Gura Humorului și Bistrița.

Programul evenimentului de la Rădăuți, debutează luni, 4 mai, la ora 9.30, când, la Hotel “Gerald’s” se va desfăşura o Conferință de presă cu Matei Vișniec și invitații săi.

De la ora 11.00, la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” dramaturgul Matei Vişniec, alături de Luca Niculescu și Eric Deniaud, se va întâlni cu elevii.

Întâlnirea va fi urmată de un workshop – “Acasă la Matei” (fragment din filmul “Zilele Matei Vişniec 2014”, realizator Andreea Stiliuc, TVR Iaşi).

Manifestările continuă de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Rădăuți, cu spectacolul “Voix dans le noir”, susţinut de Eric Deniaud din Paris, urmat de lansarea volumelor “Negustorul de începuturi de roman” – Premiul Augustin Frățilă, “Omul din care a fost extras răul” și “Țara lui Gufi”, de Matei Vişniec.

Seara de luni se va încheia cu spectacolul “Trei nopți cu Madox”, în reprezentarea Teatrului Dramatic “Fani Tardini” din Galaţi.

Pe 7 mai, la ora 12.00, la Catedrala ortodoxă din Rădăuți, Constantin Chiriac va susţine un recital de poezie religioasă.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments