full screen background image

Combustibil auto falsificat, descoperit de inspectorii antifraudă

comb anaf     Pe parcursul lunii martie şi aprilie 2015, 130 de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat 80 de firme specializate în comercializarea en gross şi en detail a combustibililor, respectiv a benzinei, motorinei şi gazului petrolier lichid.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandru Cristea, informează că, în urma controalelor, s-au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au fost date 19 amenzi, în valoare totală de peste 40.000 de lei.

În urma verificărilor, lucrătorii specializaţi au dispus confiscarea de venituri de circa 11,2 milioane de lei, precum şi a aproximativ 30 de tone de motorină, depozitate în spaţii neautorizate.

Potrivit responsabilului DGAF, ca urmare a analizelor preliminare de risc fiscal şi controalelor inopinate făcute la nivel naţional, au fost constatate încălcări ale condiţiilor de autorizare şi funcţionare, cum ar fi desfăşurarea, fără atestat legal, de către intermediari, a activităţii de comercializare a produselor energetice, sau de către benzinării, a combustibililor fără a se utiliza mijloace tehnice de măsurare şi control autorizate oei pe baza unor buletine de verificare metrologică şi certificate de calibrare expirate.

Inspectorii antifraudă au verificat transportatori şi constructori de drumuri, în calitate de beneficiari finali ai unor cantităţi importante de combustibil susceptibile a fi provenit din surse nelegitime. În aceste situaţii, inspectorii DGAF au depistat că se achiziţiona combustibil lichid greu similar păcurei, cu acciză foarte mică, dar care era utilizat drept combustibil auto, după ce era amestecat cu uleiuri minerale.

Verificările continuă, în cazurile în care au fost identificate elemente constitutive ale unor infracţiuni urmând a fi sesizate organele de urmărire penală.

Cele mai multe nereguli au fost constatate de către inspectorii antifraudă fiscală în judeţele Argeș, Alba, Bacău, Constanța și Tîrgu Jiu.

comments

comments