full screen background image

Proiectul “Utilități și mediu la standarde europene” a falimentat primăriile din județ

sedcj1     Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost asaltat de solicitările primarilor invitați la ședința Consiliului Județean, pentru ca Ministerul de Finanțe să preia plățile aferente proiectului “Utilități și mediu la standarde europene”.

Achitarea ratelor și dobânzilor este considerată de aleșii locali “o adevărată piatră de moară de gâtul administrațiilor”, în condițiile în care, din cele 86 de milioane de euro, s-au achitat, până acum, rate și dobânzi de 72 de milioane de euro.

Nechifor a precizat că, până în anul 2030, data limită a proiectului, se va ajunge să se plătească de 4 ori valoarea creditului.

Nechifor: “Până la capăt, în 2030, vom ajunge să plătim de vreo 4 ori cât am împrumutat. În acest proiect, e ca și atunci când te însori… La un moment dat se spune: La bine și la rău, până când moartea ne va despărți! Așa e și aici. Acea asociere a fost adoptată, parafată, semnată de toate cele 61 de localități, proiectul a fost garantat de Ministerul Finanțelor, el curge până în 2030. Mă întrebați de ce la Poiana Stampei, Broșteni, Arbore, Vicov, Cacica, Dorna nu avem gaz… Pentru că așa s-a hotărât atunci! Știți cum e, în viață și în administrație – iei și activ și pasiv și trebuie să găsești soluții…”

comments

comments