full screen background image

Elevii anului II Şcolii de Jandarmi Fălticeni, în stagiu de pregătire, la Ochiuri

restabilirea_ordinii     În perioada 23 martie – 3 aprilie, elevii din anul al II-lea al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni au parcurs stagiul de pregătire desfășurat la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, județul Dâmbovița.

Stagiul a fost efectuat în baza Curriculum-ului pentru pregătirea subofiţerilor de jandarmi, seria 2013 – 2015, şi a cuprins şedinţe practice specifice intervenţiei profesionale și asigurării și restabilirii ordinii publice. Instructorii care au însoțit elevii de la plecarea din școală, alături de instructorii de specialitate ai centrului și-au unit eforturile în scopul consolidării lucrului în echipă şi uniformizării modului de acțiune.

“Stagiul parcurs a fost o experiență pe care nu am crezut că o voi trăi vreodată, o încununare a tuturor eforturilor depuse în școală. Am trecut prin probe pe care la prima vedere credeam că nu le voi parcurge (antrenamente pe ploaie, cu mult fum, gaze lacrimogene și foc, exerciții individuale și coletive de forță și mai ales îndemânare la înălțime), dar mă ambiționam și mai tare, când îmi vedeam colegii că reușesc și mă întrebam oare de ce eu nu aș putea? Pot spune că întregul stagiu a fost o senzație unică în care îți depășești anumite temeri și totodată îți oferă posibilitatea să realizezi cât de important este să ai încredere în tine și să lucrezi într-o echipă; o echipă în care nu se fac diferențe între bărbați și femei și din care sunt mândră că fac parte!” – Elev Mihalache Ionela.

“Cunoștințele teoretice, deprinderile practice, pregătirea fizică și psihică, toate s-au concentrat aici simultan pe timpul aplicațiilor care reflectă fidel realitatea cu care se confruntă jandarmii pe timpul misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice. Consider că acest stagiu de pregătire reprezintă examenul maturității noastre profesionale în calitate de elevi, care ne certifică să putem acționa cu promptitudine, tact și profesionalism în viitoarea activitate ca subofițeri de jandarmi.” – Elev fruntaș Faraon Pavel.

După acest stagiu și vacanța prilejuită de Sărbătorile Pascale, elevii din anul al II-lea se vor prezenta la unitățile teritoriale operative, unde vor parcurge ultimul stagiu de practică din viața de elev, înainte de susținerea examenului de absolvire al școlii și debutul în carieră.

comments

comments