full screen background image

Aproape 700 de şoferi testaţi cu etilotestul, în cadrul unei unei de combatere a evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool

POLITIST     În perioada 28 -29 martie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În cadrul acţiunii au fost constatate 13 infracţiuni rutiere şi au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 33.481 de lei.

Au fost reţinute 11 permise de conducere, din care 5 pentru alcoolemie și 6 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost testaţi  cu aparatul etilotest 683 de conducători auto.

Un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe str. Iacob Zadik, din localitate, având o concentraţie alcoolică de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul, pe str.Gheorghe Doja, din localitate, având o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat, de 25 ani, din comuna Frumosu a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, având o concentraţie alcoolică de peste 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei li s-au întocmit dosare penale, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments