full screen background image

Amenzi de peste 100.000 de lei, după trei zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Politia rutiera     În perioada 6 – 8 martie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din teritoriu au organizat, pe raza judeţului, acţiuni pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum și pentru combaterea excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

Poliţiştii au constatat 15 infracţiuni rutiere, din care 5 pentru alcoolemie peste limita legală.

Au fost aplicate 381 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 100.175 de lei, din care 128 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere (din care 3 pentru consum de alcool, 7 pentru depășire neregulamentară și 3 alte abateri) şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

Duminică, la ora 19.30, a fost depistat pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava, un tânăr, de 25 de ani, localnic, care conducea autoturismul, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un tânăr, de 26 de ani, din municipiul Rădăuți, a condus autoturismul pe str. Calea Bucovinei din localitate, având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Duminică, la ora 13.46, a fost depistat un tânăr, de 18 ani, din oraşul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Calea Cernăuţi, din oraşul Vicovu de Sus, cu viteza de 119 km/h în localitate. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

În aceeaşi zi, la ora 12.34,  un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, în localitatea Vama și care a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

comments

comments