full screen background image

Continuă lucrările la Muzeul de Istorie din Suceava (foto)

mi29     Investițiile cu fonduri europene de 13 milioane de euro continuă la Muzeul de Istorie Suceava, lucrările având termen de finalizare luna octombrie.

În urma modernizării, suprafaţa utilă a muzeului va creşte cu 53 %.

Lucrările de modernizare a Muzeului de Istorie beneficiază de 60 de milioane lei şi sunt executate de “General Construct”, în colaborare cu  “Loial Impex”,” Restaco”, “Con Bucovina”  – toate din Suceava şi “Grup Corint” Alba Iulia.

Directorul tehnic al societății “General Construct”, Doru Gheaţă, a declarat că probleme mai deosebite s-au înregistrat pe partea de săpătură și consolidări, dar aceastea au fost clarificate.

El a precizat că lucrările neprevăzute “se încadrează în limitele normalului, pentru o clădire monument”.

Gheaţă: “După ce vom face fronturile de lucru, noi vom munci şi în două schimburi, pentru a respecta şi nivelul calitativ care este impus de o asemenea lucrare. Singura chestie este de densitate de lucru, să putem rezolva problema într-un timp atât de scurt. Am beneficiat şi de o iarnă destul de blândă, care ne-a permis să lucrăm la structuri binişor. Sunt termeni tehnologici care trebuie obligatoriu respectaţi şi, pe anumite segmente de lucrare, ne cam scot din ritm. De exemplu, nu poţi acoperi lucrări umede care nu sunt uscate, că ne trezim cu probleme în exploatare. O să trebuiască să găsim şi nişte soluţii tehnologice pentru a ne încadra în preţuri.”

Muzeul de Istorie Suceava are o vechime de peste un secol, iar ultima reparație a fost realizată în anii ‘70.

În medie, în anii anteriori, instituția a avut 32 de mii de vizitatori anual.

Poze de Bogdan Diaconița

comments

comments