full screen background image

Şase minori din Rădăuţi, reținuţi după ce au comis furturi cu un prejudiciu de aproape 20.000 de lei

arestat     Poliţiştii judiciarişti rădăuţeni au reuşit probarea activităţii infracţionale a 6 minori din municipiul Rădăuţi, care s-au constituit într-un grup specializat în săvârşirea de infracţiuni de furt. În numai 10 zile, grupul de tineri a comis mai multe furturi şi tentative de furt, cu un prejudiciu de aproape 20.000 de lei.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi, în urma unor activităţi investigative şi de cercetare penală, i-au identificat, joi, pe R.M., de 16 ani, N.E., de 16 ani, C.D., de 14 ani, S.E., de 14 ani, P. P., de 14 ani, și B.C., de 15 ani, toți din municipiul Rădăuţi, în sarcina cărora s-a probat săvârşirea a şase infracţiuni de furt calificat și o tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Din verificări, a rezultat că minorii au comis furtul din noaptea de 2/3 februarie, dintr-un magazin din municipiul Rădăuți, de unde a fost sustrasă aparatură electronică și bani, în valoare de 7.200 de lei.

În noaptea de 4/5 februarie, minorii au comis un alt furt dintr-o locuință din municipiul Rădăuţi, de unde, după forțarea ușii de acces, au pătruns în interior şi au sustras 750 de euro și un televizor LCD, în valoare de 800 de euro.

În noaptea de 5/6 februarie, dintr-o rulotă ce se afla în Oborul de animale, minorii au sustras bunuri alimentare, în valoare de 1.000 de lei.

În aceeaşi noapte, au pătruns în interiorul unui bar, de unde au sustras băuturi alcoolice, în valoare de 1.000 de lei.

În seara următoare, minorii au pătruns pe un geam rabatat și au sustras, din sediul unei societăţi comerciale, un monitor LCD și o unitate centrală, în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, minorii au mai săvârşit, în data de 9/10 februarie, un furt şi  o tentativă de furt, de la două societăţi comerciale, prejudiciul fiind de cca. 2000 de lei.

Prejudiciul total se ridică la aproximativ 20.000 de lei, din care a fost recuperată suma de circa 9.200 de lei.

Cei patru minori sub 16 ani au fost prezentați Serviciului medico legal, în vederea stabilirii discernământului.

Față de R.M. și N.E. s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță, începând cu ora 14:00, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și instituirea măsurii de control judiciar.

Minorii au fost introduşi  în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia minorilor asupra faptului că, în baza legislaţiei româneşti, în cazul săvârşirii de infracţiuni de către aceştia pot fi dispuse inclusiv pedepse privative de libertate, răspunderea penală începând cu vârsta de 14 ani.

De asemenea, le recomandă părinţilor să manifeste o atenţie sporită faţă de comportamentul minorilor pe care îi au în îngrijire.

comments

comments