full screen background image

Sindicaliștii din învățământul sucevean nu sunt de acord cu disponibilizările anunțate

leonte viva     Sindicaliștii din învățământul sucevean nu sunt de acord cu reducerea a 199 de posturi din acest sector, începând cu anul școlar viitor.

Măsura a fost anunțată de conducerea Inspectoratului Judeţean Școlar, dar este considerată “inacceptabilă” de Alianţa Sindicatelor din Învăţămînt.

Preşedintele Alianţei, Giani Leonte, a declarat, pentru Radio VIVA FM, că directorii unităților de învățământ au purtat discuții în contradictoriu pe această temă cu reprezentanții Inspectoratului și că, deocamdată, nu s-a ajuns la nici un compromis.

Leonte: “Nu vom fi de acord să se facă nicio disponibilizare în învățământ. Domnul Inspector General a spus că va solicita, şi speră că va şi obţine, ca această reducere să se întâmple de la 1 septembrie. Noi, ca sindicalişti, nu putem lupta decât pentru menţinerea oamenilor în sistem. Nici nu vreau să aud că, în judeţul Suceava, 200 de oameni să îşi piardă locul de muncă. Nu accept aşa ceva. Sunt foarte multe şcoli care, conform acestui mod de finaţare, nu primesc bani suficienţi. Acesta este un aspect, pentru care Ministerul spune că trebuie să dăm oameni afară. Un alt aspect este scăderea drastică a populaţiei şcolare.”

comments

comments