full screen background image

Psihologul Mihai Moisoiu: “Conflictul se poate opri atunci când lăsăm o pauză în comunicare”

moisoiu viva     Februarie este cu desăvârșire luna dragostei, iar sărbătoarea din program este” Valentine’s Day”.

“Ziua Îndrăgostiților” se apropie, iar cei care doresc să facă un cadou, cu adevărat, persoanei iubite, ar cam trebui să gândească lucrurile în profunzime.

O relație sănătoasă se susține prin comunicare. Toate cuplurile trăiesc momente de conflict, au certuri, important este cum depășim aceste episoade și cum reușim să ne comunicăm dorințele.

A comunica implică nu numai a spune celuilalt despre noi, dar, și a asculta.

Despre psihologia de cuplu și remedierea problemelor care apar pe parcursul unei relații, a discutat Iulia, în emisiunea “VIVA Cafe”, cu psihologul Mihai Moisoiu.

Prezent pentru prima oară în studioul VIVA FM, dl. psiholog a început discuția prezentând cheia unei relații stabile în cuplu – comunicarea.

“Totul depinde foarte mult și de încărcătura traumatică pe care o avem înmagazinată în ființa noastră și care se manifestă în momentele de tensiune. Atunci când nepotrivirile ies la suprafață, când avem opinii diferite, când sunt infidelități, când sunt anturaje proaste, jumătatea este pusă într-o situație conflictuală, de a alege.”

În ceea ce privește dialogul într-o relație, este indicat să discutați absolut orice și să nu îl bombardați pe celălalt cu reproșuri, pentru că apare “dialogul surzilor”.

“Conflictul se poate opri atunci când lăsăm o pauză în comunicare, suntem tensionați, ne întâlnim și vrem să ne spunem părerile care sunt încărcate de supărare, de regrete, am putea să facem o pauză să ne mai gândim, să respirăm adânc și apoi să continuăm discuția cu inima, nu cu mintea. Să vorbim de la inimă la inimă!”

comments

comments