full screen background image

Sindicaliștii din învățământ reclamă neconcordanțe în regulamentul de funcționare a școlilor

leonte viva     Regulamentul de organizare și funcționare a unităților din învățământul preuniversitar este criticat de sindicaliștii suceveni.

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţămînt, Giani Leonte, a declarat că documentul a fost publicat în Monitorul Oficial, la începutul acestui an, dar, tot atunci, au apărut şi primele critici.

El a precizat, pentru Radio VIVA FM, că unele articole din regulament sunt redactate “total neprofesionist, deoarece au prevederi contrare”.

Leonte: “Am primit multe sesizări, din partea membrilor noştri de sindicat, referitor la faptul că se impune o analiză temeinică şi serioasă a prevederilor acestui regulament. Am solicitat lucruri clare, concrete, din partea membrilor noştri de sindicat, privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a unităților din învățământul preuniversitar. Le-am înaintat Federaţiei Sindicatelor Libere. O comisie din partea sindicatelor reprezentative şi o comisie din partea Ministerului Educaţiei trebuie să pună cap la cap toate lucrurile şi să întocmească un regulament care să nu mai necesite modificări ulterioare.”

comments

comments