full screen background image

Bazarul din Suceava, deficitar la respectarea normelor de pază și stingere a incendiilor

Bazar sv     Bazarul sucevean este extrem de vulnerabil în fața unui eventual incendiu de proporții.

La tronsonul 1 – 3 nu a fost montată instalația de hidranți interiori, nu a fost realizată rezerva proprie de apă cu bazin și stație de pompe, nu a fost montată instalația de semnalizare și alarmare și nu a fost înlocuită învelitoarea din tablă cu panouri din tablă cu termoizolație.

Tronsomul 2 – 4 al bazarului a fost dotat cu o nouă construcție care nu respectă standardele de protecție la foc și fără documentație tehnică avizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Alte probleme grave semnalate sunt chioșcurile cu uși rabatante care reduc gabaritul căilor de intervenție și evacuare, precum și chioșcurile executate din materiale combustibile sau amplasate în imediata apropiere a căilor de acces.

Pentru aceste nereguli, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă i-a amendat, cu câte 25.000 de lei, pe primarul Ion Lungu și pe șeful Administrației Piețelor, Gelu Greceanu, ambele sancțiuni fiind contestate.

Lungu a dispus ca, în următoarele 3 luni, să fie repoziționate în interiorul bazarului un număr de 150 de chioșcuri, astfel încât intervenția mașinilor de pompieri să fie eficientă în caz de nevoie.

Primarul municipiului reședință a spus că bugetul din acest an are alocată suma de 200.000 de lei pentru dotări minime PSI în bazar.

Lungu: “Aşa spune Legea, nu avem niciun fel de clemeţă, şi eu fac un apel la oamenii din bazar, care cred că s-au convins, în cei 11 ani de mandat, că totdeauna am fost de partea lor. Să nu vină în audinţă, la mine sau în altă parte, pentru că nu-i putem ajuta. Eu cer administratorului de acolo, cu obiectivitate, să facă ordine, să redistribuie acele chioşcuri. Sigur, unele dintre ele sunt în partea centrală sau pe alei importante, şi nimeni nu vrea să fie redistribuit într-o altă zonă. Ei ştiu ce au de făcut acolo, pentru că, dacă, Doamne fereşte!, se întâmplă ceva, lucrurile nu sunt ordine, nici pentru Primărie, nici pentru comercianţi.”

Lungu a mai adăugat că repoziționarea celor 150 de chioșcuri din bazar trebuie să se încheie până la data de 1 mai.

comments

comments