full screen background image

Poliţiştii locali suceveni vor primi bani pentru norma de hrană

politia locala suceava 2     Poliţiştii locali suceveni vor primi, cel mai probabil din luna februarie, bani pentru norma de hrană.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că un proiect de hotărâre în acest sens a fost întocmit şi va fi înaintat spre aprobare în şedinţa ordinară de pe 29 ianuarie.

Efortul bugetar pentru aceste norme este, pentru anul 2015, de 1.077.480 de lei.

Cei 123 de poliţişti locali vor primi câte 24 de lei pe zi, pentru norma de hrană.

Lungu precizează că aceste sume sunt binevenite, având în vedere salariile poliţiştilor locali.

Lungu: “Mi se pare o chestiune corectă. Vrem să facem performanţă la Poliţia Locală, dar, din păcate, când s-au redus o serie de posturi, am rămas fără 40 de poliţişti locali. Avem nevoie de ei, avem nevoie de cât mai multe patrule. Eu spun că am mai rezolvat o problemă atunci când am achiziţionat cele 4 maşini MCV şi, din punct de vedere al dotărilor, suntem, cât de cât, corespunzători. Trebuie să se rezolve şi problema inechităţii salariale dintre Poliţia Naţională şi Poliţia Locală, pentru că, dacă discutăm despre ordine publică, au aceleaşi atribuţiuni de serviciu.”

Un poliţist local debutant are salariul minim pe economie.

Lungu a mai precizat că se caută soluţii pentru mărirea salariilor personalului contractual din cadrul Domeniului Public.

Potrivit lui, în momentul de faţă sunt mari discrepanţe salariale între personalul contractual şi funcţionarii care lucrează în cadrul Primăriei Suceava.

comments

comments