full screen background image

Staţiunea Vatra Dornei, pregătită pentru etapa de Cupă Mondială la sanie pe pistă naturală

sanie vatra dornei     Sportivi din 15 țări vor participa, între 29 ianuarie și 1 februarie, la etapa de Cupă Mondială la sanie pe pistă naturală de la Vatra Dornei.

Vicepreședintele Federației Române de Sanie și, totodată, directorul Clubului Local al Sporturilor de Iarnă, Octavian Pungovschi, a declarat telefonic, în emisiunea VIVA Cafe, că aceasta este cea de-a patra etapă găzduită, în ultimii trei ani, de Vatra Dornei şi că staţiunea este pregătită pentru competiţie.

Pungovschi: “Este, deja, a patra etapă pe care o organizăm, în ultimii trei ani, la Vatra Dornei. Din fericire pentru noi, a început să devină o tradiţie. Poate că am crescut şi din punct de vedere al ştiinţei organizării, pentru că ne-am lovit de tot felul de probleme. Sper să ne lovim de cât mai puţine în continuare, pentru că pista este naturală şi, în aceste condiţii, vremea are un cuvânt greu de spus. Deja s-au anulat două etape de Cupă Mondială, una în Germania şi una în Italia, şi, cu mare greu, s-a desfăşurat Campionatul Mondial. Vremea de anul acesta nu prea ţine cu noi, dar ne-am luat măsuri speciale de protecţie, avem şi nişte gheaţă de rezervă, produsă în depozitul frigorific, pe care am plantat-o în punctele cheie ale traselui, astfel încât sperăm să nu fie probleme.”

Încă nu se ştie numărul exact de sportivi care vor participa la competiţie, însă Octavian Pungovschi crede că vor fi prezenţi sănieri din cel puţin 15 ţări.

Pungovschi: “Până acum, nu au anunţat participarea decât unele dintre naţiuni, cele mai importante. Probabil, vor fi sportivi din 15 ţări. Anul trecut au fost 17 ţări din 19, deci aproape toate cele care participă la competiţiile de acest gen. Am sperat ca, anul acesta, să ne apropiem de record, dar o să fie destul de greu. Am înţeles că sunt ceva probleme cu echipa Turciei, nu ştiu sigur dacă vin. O să vină şi un brazilian, şi americanii ne-au confirmat.”

Vicepreședintele Federației Române de Sanie îşi doreşte, la Vatra Dornei, prezenţa a cât mai multor turişti în zilele de desfăşurare a etapei de Cupă Mondială la sanie pe pistă naturală.

Pungovschi: “Ne-am dori cât mai mulţi turişti. Din păcate, ne concentrăm puţin prea mult pe partea de pârtie, pentru că asta ne stresează, şi neglijăm partea de promovare. Mulţumim pentru că ne ajutaţi, pentru că e foarte multă lume care încă nu ştie despre eveniment. Având în vedere că e şi vacanţă, sperăm să fie o participare cât mai numeroasă şi din partea spectatorilor, cum de altfel, a fost şi anul trecut. La Campionatul Mondial de juniori, la festivitatea de premiere, am avut un record, 5.000 de oameni. Cei din staff-ul Federaţiei Internaţionale au rămas uimiţi.”

Pe perioada competiţiei, şi-a anunţat prezenţa şi un oaspete neaşteptat, Nicoleta Luciu.

Pungovschi: “Nicoleta Luciu nu poate să participe la competiţia oficială, pentru că nu are dreptul, dar va participa în afară de concurs. Ea a participat, în urma cu câteva săptămâni, la un campionat de bob. şi vrea, neapărat, să se dea şi cu sania. Nicoleta Luciu va fi prezentă pe perioada celor patru zile de concurs, pentru că vrea să se pregătească înainte, să nu se facă de ruşine.”

Octavian Pungovschi promite celor prezenţi un spectacol deosebit, în perioada 29 ianuarie – 1 februarie.

Pungovschi: “Este o probă mai spectaculoasă decât cea de pe pistă artificială. Aici, e ca la Formula 1. Laşi viteza, atât cât îţi permite îndemânarea. Pentru că virajele nu sunt supraînălţate, este un anumit mod de a conduce sania, fără să te ajute traseul să o conduci. Din acest punct de vedere, este şi un pic mai riscant, se apropie mai mult de un sport extrem, şi este extrem de spectaculos.”

comments

comments