full screen background image

Protecţia Consumatorilor atrage atenţia asupra reducerilor false

reduceri-magazine    Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor avertizează asupra capcanelor în care pot cădea clienţii atraşi de sezonul reducerilor de iarnă.

Zeci de hipermarketuri, centre comerciale şi magazine au anunţat reduceri de pînă la 70 %, în special la electronice, încălţăminte şi textile, dar este indicat să te uiți cu atenţie la etichetele cu 2 preţuri.

Şeful Comisariatului, Vasile Latiş, atrage atenţia asupra reducerilor false, care includ pachete de mai multe articole şi chiar reduceri nesemnificative, în valoare de câţiva bani.

El spune că reducerea de preţ trebuie în mod obligatoriu raportată la preţul anterior, primul barat ca nevalabil.

Latiş: “Preţul vechi trebuie afişat, tăiat cu o bară. Sub el, trebuie trecut preţul nou, exact cu reducerea anunţată. Am mai întâlnit situaţii în care se apunea că reducerea este de 30%, dar, de fapt, era doar de 20%. Şi ăsta este un motiv de sancţiune din partea comisarilor de la protecţia consumatorilor. În plus, reducerea se face la un preţ al produsului din ultimele 30 de zile.”

În plus, pentru a preveni confuziile, produsele supuse soldării trebuie expuse separat şi nu amestecate cu cele nereduse.

comments

comments