full screen background image

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, livrate în totalitate în 28 de localităţi

Ajutoare-comunitare     Livrarea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană a fost finalizată în de 28 de localităţi din judeţul Suceava: Baia, Bogdăneşti, Boroaia, Brodina, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Crucea, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Frumosu, Fundu Moldovei, Gura Humorului, Hănţeşti, Iacobeni, Mălini, Moldoviţa, Păltinoasa, Panaci, Poiana Stampei, Pojorîta, Rîşca, Sadova, Şaru Dornei, Vama, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Zamostea şi Zvoriştea.

Livrarea este în curs de desfăşurare în Suceava şi Arbore.

Au fost transportate, în judeţul Suceava, 75.618 pachete cu ajutoare alimentare, pentru un număr de 37.809 beneficiari, reprezentând 26,8 % din numărul total de pachete alocat, care este de 281.848.

Procesul de distribuire a pachetelor cu alimente către beneficiarii finali aflaţi pe listele persoanelor care au primit cupoane este în diferite stadii de derulare:
– finalizat sau în curs de finalizare: Arbore, Bogdăneşti, Boroaia, Brodina, Broşteni, Crucea, Frumosu, Hănţeşti, Iacobeni, Mălini, Moldoviţa, Panaci, Poiana Stampei, Pojorîta, Rîşca, Sadova, Vatra Moldoviţei, Zvoriştea;
– în procent de 90 %: Baia, Dorna Candrenilor, Fundu Moldovei;
– între 70 şi 80 %: Dorna Arini, Vama;
– între 50 şi 60 %: Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Şaru Dornei, Zamostea;
– 30 %: Gura Humorului.

În comuna Păltinoasa, distribuirea ajutoarelor alimentare către beneficiarii finali se va face începând cu data de 8 ianuarie 2015.

Conform precizărilor furnizorului, SC LIBRO EVENTS SRL, în cursul săptămânii 6-13 ianuarie 2015, în funcţie de condiţiile meteorologice, urmează să înceapă livrarea ajutoarelor alimentare pentru alte 28 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

“Persoanele care nu au primit cupoane şi nici nu figurează pe lista de distribuţie a cupoanelor dar apreciază că au calitatea de beneficiar conform HG nr. 799/2014 pot prezenta la primărie documentele care atestă apartenenţa la categoriile beneficiare de ajutoare alimentare din HG nr. 799/2014. După verificarea documentelor prezentate şi confirmarea calităţii de beneficiar, primăria îi poate înscrie pe lista suplimentară în baza căreia vor primi ajutoarele alimentare. În prezent s-au înscris deja pe listele suplimentare un număr de aproximativ 8.000 de persoane”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

comments

comments