full screen background image

Un vânător s-a împuşcat în mână cu propria armă, în timp ce mergea cu o maşină

arma1     I.P.J. Suceava a fost sesizat duminică, în jurul orei 17.00, prin 112, despre faptul că o persoană s-a autoaccidentat cu arma de vânătoare, în timp ce se afla într-un autoturism pe raza comunei Brodina.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 16.00,  doi bărbaţi, unul de 30 de ani, și celălalt de 29 de ani, ambii din orașul Vicovu de Sus, deținători autorizați de arme de vânătoare, s-au deplasat cu autoturismul de teren, spre comuna Brodina, pentru a rămâne la un canton.

În dimineața zilei de 22 decembrie, urmau să participe la o vânătoare autorizată.

Astfel, cei doi și-au așezat armele de vânătoare în autoturism cu țevile îndreptate spre plafon.

La un moment dat, bărbatul de 29 de ani care conducea autoturismul a virat la stânga, timp în care una din cele două arme s-a descărcat accidental, rănindu-l ușor în zona brațului drept.

Victima a fost preluată de un echipaj de ambulanță, care l-a  transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale

Cele două arme de vânătoare, muniția și alte bunuri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii atrag atenţia deţinătorilor de arme cu privire la respectarea prevederilor Legii 295/2004 – republicată – (modificată şi completată de Legea 117/2011).

Totodată, recomandă responsabilitate maximă cu privire la mânuirea şi transportul armamentului şi muniţiei, în vederea prevenirii unor incidente ce pot avea o finalitate tragică.

De asemenea, poliţiştii precizează că nerespectarea obligaţiei de  prezentare la prelungirea permisului de armă şi de depunere a  armei (armelor) la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei  de valabilitate a permisului de armă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, conform art.140 din legea menţionată.

comments

comments