full screen background image

Comercianții din Rozita nu vor primi despăgubiri pentru marfa care le-a ars

roz1     Administratorul complexului comercial Rozita, distrus de un incendiu la începutul săptămânii, nu se consideră responsabil pentru marfa pierdută de comercianți.

Ștefan Corduş a precizat doar că sediul este asigurat la o societate de profil.

El a precizat că nu-și asumă dezastrul provocat de incendiu, din moment ce are contracte de închiriere semnate cu proprietarii standurilor, în care se stipula clar că aceștia “trebuie să-și asigure normele PSI și să nu folosească aparate electrice pentru încălzire”.

Potrivit lui Cordoş, clădirea avea o autorizație de funcționare avizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, din anul 1996.

În schimb, conducerea ISU a precizat că verificările din ultimii ani au evidențiat nereguli grave: standurile erau realizate din materiale uşor inflamabile, instalaţiile electrice erau exploatate cu defecţiuni şi improvizaţii, în apropierea mărfurilor şi ambalajelor se utilizau aeroterme cu incandescenţă, iar accesul la hidranţi era blocat prin depozitarea mărfurilor.

Tocmai de aceea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a dat amenzi de 92.000 de lei administratorului centrului.

Comisia care cercetează cauzele izbucnirii incendiului nu a dat verdictul, dar principalul aspect avut în vedere vizează o suprasolicitare la instalația electrică.

comments

comments