full screen background image

Autorităţile sucevene menţin neschimbat nivelul chiriilor

clsv0812    Tarifele de închiriere, aplicabile începând cu anul 2015, nu vor fi modificate, rămânând la nivelul celor din anul în curs, declară primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lungu: “După cum taxele şi impozitele locale pentru anul 2015 au rămas la acelaşi nivel ca şi în 2014, la fel nu vor fi modificate nici tarifele de închiriere”.

Este vorba despre nivelul tarifelor de închiriere pentru folosirea suprafeţelor de teren şi a bunurilor aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Suceava, precum şi preţurile de pornire la licitaţie în vederea închirierii imobilelor în cauză.

Neschimbate rămân tarifele de închiriere pentru folosirea spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă şi a preţurilor de pornire la licitaţie în vederea închirierii acestora, dar şi tarifele de închiriere a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, aflate în administrarea unităţilor învăţământ preuniversitar, adică cele pentru camerele aparţinând căminelor-internat închiriate de către studenţi şi aparţinând colegiilor din Suceava.

Nu  vor fi modificate nici tarifele de închiriere pentru bunurile proprietate publică sau privată, aflate în pieţele agroalimentare şi Complexul comercial „Bazar”, dar nici preţurile de pornire la licitaţie.

Nu în cele din urmă, în cauză sunt inclusiv tarifele practicate de Direcţia Administraţie Pieţelor şi Direcţia Generală a Domeniului Public.

Tarifele stabilite în contracte se achită lunar, termenul scadent fiind data de 25 a lunii următoare.

În cazul în care execută cu întârziere obligaţiile de plată, beneficiarii contractelor sunt obligaţi să achite, proprietarului,  penalităţi  de întârziere, în conformitate cu prevederile legislaţiei fiscale.

comments

comments