full screen background image

Bugetul Ministerului Culturii, suplimentat

bani romanesti noi     Comisiile de cultură ale Parlamentului au avizat miercuri favorabil proiectul de buget al Ministerului Culturii, pe care l-au suplimentat, prin adoptarea mai multor amendamente, cu aproximativ 200 de milioane de lei.

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a precizat că rămâne la latitudinea parlamentarilor din Comisiile de buget-finanțe, sesizați pentru raport asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2015, să aprecieze dacă aceste amendamente vor fi aprobate.

Printre amendamentele adoptate de Comisiile de cultură, bugetul Ministerului Culturii este suplimentat cu un milion de lei pentru consolidarea și restaurarea Muzeului Național de Istorie a României, 5 milioane pentru finanțarea unor festivaluri (Festivalul Internațional “George Enescu”, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internațional de Film de la Cluj), 9 milioane de lei pentru conservarea, reabilitarea și punerea în valoare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia, Grădiștea de Munte, un milion pentru reabilitarea Casei Celibidache din Roman.

Cea mai mare suplimentare a fost aprobată prin adoptarea unui amendament formulat de deputatul UDMR Marton Arpad care prevede alocarea în plus a 95 de milioane de lei pentru consolidarea și restaurarea monumentelor istorice.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a declarat că suma alocată de Ministerul Finanțelor nu este mulțumitoare, dar “acoperă momentele importante din 2015”. El și-a exprimat speranța ca bugetul instituției să fie suplimentat la rectificare.

“Nu putem să fim mulțumiți cu bugetul alocat pe 2015. El acoperă însă momentele importante din 2015. Bugetul pentru 2015 se ridică la 572,164 milioane de lei. În prima parte parte a anului să am o execuție bună și la rectificare să putem obține fonduri suplimentare, să putem avea în 2015 un an foarte bun”, a spus Vulpescu.

comments

comments