full screen background image

Priorităţile noului ministru al Educaţiei

sorin cimpeanu     Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, are ca priorităţi revizuirea programei, în sensul simplificării acesteia, demersuri pentru ca elevii să aibă manuale la începutul anului şcolar, susţinerea învăţământului profesional şi consolidarea autonomiei universitare.

“Vorbim de priorităţi structurate pe cele trei domenii: învăţământ preuniversitar, universitar şi cercetare ştiinţifică. La nivel de învăţământ preuniversitar, prioritar este accesul la educaţie, prioritară este revizuirea curriculei, în sensul simplificării acestei, şi, din punct de vedere administrativ, să facem tot ceea ce este de făcut în limite legale pentru ca elevii să aibă manuale la începutul anului şcolar. Este vorba şi de susţinerea învăţământului profesional şi tehnic, este o idee în care eu cred foarte puternic. Este vorba şi de susţinerea învăţământului dual, este vorba de atenţia acordată învăţământului în limbile minorităţilor naţionale, de introducerea noilor tehnologii în învăţământul preunivesitar. La învăţământul dual, important este să continuăm numărul de acorduri de parteneriat semnat între unităţi economice, firme şi unităţi de învăţământ”, a spus ministrul, cu ocazia unei festivităţii de premiere a olimpicilor.

În privinţa învăţământului superior, Cîmpean consideră că lucrul cel mai important este consolidarea autonomiei universitare. “Consolidarea autonomiei universitare este cel mai important aspect, cu accent pe autonomie financiară, internaţionalizarea universităţilor, promovarea unor calificări relevante”, a spus el.

Sorin Cîmpeanu a adăugat, în acelaşi context, că “vor putea supravieţui acele universităţi care vor înţelege că în această perioadă este foarte important să promovezi calificări cerute de piaţa muncii”.

comments

comments