full screen background image

Rădăuţenii vor plăti mai mult pentru impozitele pe clădiri şi terenuri

silviu ursescu radauti     Rădăuţenii vor plăti mai mult pentru impozitele pe clădiri şi terenuri, începând cu 1 ianuarie 2015.

Şeful Serviciului Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Rădăuţi, Silviu Ursescu, a declarat, pentru VIVA FM, că, deşi impozitele aprobate de Consiliul Local sunt egale cu cele din acest an, majorarea vine din reconsiderarea zonelor din localitate

Ursescu: “În şedinţa Consiliului Local al municipiului Rădăuţi, din 28 noiembrie, a fost spus spre aprobare Proiectul de Hotărâre privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2015. S-au aprobat niveluri ale impozitelor şi taxelor locale egale cu cele din 2014. Dar, unii demtre cetăţenii municipiului vor constata că vor plăti, în 2015, impozite mai mari pentru clădiri şi terenuri. Acest lucru se datorează faptului că, la începutul acestui an, a fost aprobată o Hotărâre privind reconsiderarea zonelor în municipiul Rădăuţi. Aceasta a avut în vedere extinderea municipiului, prin aprobarea Planului Urbanistic General, şi faptului că o asemenea zonare nu a mai fost făcută din anul 2010. Astfel, cetăţenii care au trecut dintr-o zonă inferioară, într-o zonă superioară, prin mărirea teritoriului municipiului Rădăuţi şi mărirea zonelor – respectiv A, B, C, D -, vor constata că vor plăti un impozit suplimentar.”

Silviu Ursescu a mai declarat că, tot începând de anul viitor, cetăţenii care beneficiază de investiţii de pe urma realizării proiectului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare din Rădăuţi au o obligaţie în plus.

Ursescu: “Cetăţenii care beneficiază de investiţii de pe urma realizării proiectului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare din municipiul Rădăuţi vor trece la impozitarea clădirilor cu utilităţi şi au obligaţia de a se prezenta la Primărie şi de a întocmi declaraţii rectificative. Acest lucru va fi adus la cunoştinţa locuitorilor, începând cu ianuarie 2014, astfel încât să fie în cunoştinţă de cauză şi să aibă timp să se prezinte pentru efectuarea rectificărilor de rigoare.”

comments

comments