full screen background image

Accident produs la Straja, de către un bărbat care conducea deşi avea permisul anulat

permise     Un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a efectuat joi, în jurul orei 14.56, semnal regulamentar de oprire a unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, care circula din direcția comunei Brodina către orașul Vicovu de Sus.

Maşinaera era condusă de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Straja, care nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor, continuându-și deplasarea.

În urmărirea autoturismului, au plecat mai multe autospeciale de poliție și poliție de frontieră, ocazie cu care conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în șanțul de pe marginea drumului, după care a fugit spre o zonă împădurită din apropiere.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere “Anulat”.

Ulterior, la scurt timp, la locul producerii evenimentului s-a prezentat fratele tânărului, un bărbat, de 29 de ani, din comuna Straja, care a precizat faptul că el a condus autoturismul, contrar probatoriului administrat de polițiști.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a dispus cercetarea fratelui tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă și reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul de poliție.

Cercetările continuă față de cei doi, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și tragerii la răspundere penală a acestora.

comments

comments