full screen background image

Armă de vânătoare confiscată de poliţişti, în urma unei percheziţii domiciliare

arma1     Urmare a activităţilor investigative desfăşurate, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au obţinut un mandat de percheziţie, pentru locuinţa unui bărba,t de 29 de ani, fiind identificate şi confiscate o armă, elemente de muniţie şi carne de vânat.

Joi, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, polițiștii Serviciului arme, explozivi, substanţe periculoase din cadrul I.P.J. Suceava au prins, în flagrant, în locuința unei femei, de pe raza comunei Breaza, un bărba,t de 29 de ani, din comuna Moldova Sulița, care avea asupra sa o armă letală și 20 de cartușe, deținute ilegal.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că arma este în stare de funcționare, este prevăzută cu lunetă și cu amortizor confecționat artizanal.

Cu ocazia percheziției domiciliare, într-o ladă frigorifică aflată în locuință, polițiștii au identificat cantitatea de aproximativ 10 kg de carne de vânat, cu privire la care suspectul a declarat că provine de la o cervidă, pe care a braconat-o, în cursul lunii, în zona Pârăul Făgețel, de pe raza localităţii Breaza.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că suspectul a procurat arma în anul 2013, contra sumei de 1.500 de lei, de la un cetățean ucrainean, a cărui identitate nu o cunoaște, și pe care l-a întâlnit în piața din comuna Izvoarele Sucevei.

Arma, muniţia și carnea de vânat au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, “contrabandă calificată” şi “braconaj cinegetic”.

comments

comments