full screen background image

“Zilele Monica Lovinescu”, la Fălticeni

AFIS-monica    Cea de a opta ediţie  a evenimentelor reunite sub genericul “Zilele Monica Lovinescu” va avea loc la Iași, Suceava și Fălticeni, în intervalul 19-20 noiembrie.

Scriitoarea Angela Furtună, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, a oferi amănunte, pentru ştirile Radio Viva FM, despre manifestările care vor avea loc în Fălticeni, loc unde se află urna cu cenuşa Monicăi Lovinescu.

Furtună: “Şi în acest an, avem susţinere din partea Primăriei, Colegiului Național Nicu Gane, Colegiului Tehnic Mihai Băcescu, Galeriei Oamenilor de Seamă, Bibliotecii Municipale E. Lovinescu, şi Parohiei Grădini, Sfinții Voievozi. Pe 19 noiembrie, de la ora 11, la Biblioteca Municipală Eugen Lovinescu, va avea loc o expoziţie şi prezentare de carte, “Monica Lovinecu 91 – Memoria Lovineştilor – Tezaur de aur al culturii fălticene şi naţionale.” De la aceeaşi oră, dar la Galeria Oamenilor de Seamă, se va desfăşura dezbaterea “Monica Lovinescu din nou acasă”. La Cripta Lovineștilor din Cimitirul Grădini, de la ora 12, se va ţine un Te Deum: In Memoriam Monica Lovinescu.”

“De-a lungul timpului, Zilele Monica Lovinescu au devenit nu numai o școală de gândire și de continuitate pentru memoria românească, ci și un prilej de exersare a discursului estetic și estetic, a culturii majore, a vocației civice, a criticii libere și a spiritului lucid”, a completat scriitoarea Angela Furtună.

AFIS-PROGRAM-MONICA-LOVINESCU-2014-pi

comments

comments




Leave a Reply

avatar