full screen background image

Judeţul Suceava, fruntaş la incendiile provocate de scurtcircuitele electrice

galeata viva     Instalaţiile electrice învechite și improvizate sunt principala cauză a incendiilor înregistrate în judeţ, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, prezent în emisiunea “Dimineţi animate”, difuzată de Radio Viva FM.

Găleată a precizat că, din păcate, judeţul Suceava se află pe un loc fruntaş pe ţară, în ceea ce priveşte incendiile provocate de scurtcircuite la instalaţiile de alimentare cu energie electrică.

Găleată: “La sate, curentul electric a fost introdus destul de tîrziu, prin anii 70. Atunci, lumea avea în casă becurile şi un aparat de radio. Între timp, au aparat frigidere, combine frigorifice, televizoare, radiatoare şi alţi consumatori, pe aceleaşi reţele. Când apare o problemă, lumea este obişnuită să cheme un “vecin mai priceput”, care face o improvizaţie. Firul de plastic se topeşte şi casa ia foc. Sunt foarte multe cazuri. Judeţul Suceava este fruntaş la cazurile de incendii provocate de scurtcircuite electrice.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar