full screen background image

Sucevenii vor mai avea de aşteptat apa caldă la robinete

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Sucevenii nu vor avea apă caldă nici în următoarele două zile, după ce distribuitorul “Termica” a refuzat să semneze protocolul cu producătorul “Bioenergy” și cu Primăria, prin care se obliga să achite 42 % din încasări, către” Bioenergy”.

Motivația “Termica” a fost că, în ședința de săptămâna trecută, consilierii locali au majorat prețul gigacaloriei, dar la o valoare mai mică decât cea solicitată, pe motiv că bugetul nu poate acoperi cheltuielile suplimentare.

După ședință, conducerea municipalității a încercat varianta cu creșterea procentului care ar fi revenit “Bioenergy”, lucru neagreat de “Termica”.

Reprezentanții acestei unități au contestat varianta, dar au adăugat că vor furniza căldură şi apă caldă populaţiei “dacă va fi repornită producţia la centrala pe biomasă Bionergy”.

Producătorul agentului termic susține că, pentru a fi deblocată furnizarea de biomasă, “Bioenergy “trebuie să achite, către principalul furnizor, o factură restantă de 2,7 milioane de lei.

În acest timp, plățile consumatorilor casnici se mențin la cote scăzute, restanțele fiind de 16 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar