full screen background image

Şase agenţi economici verificaţi de inspectorii de muncă suceveni

Romeo Butnariu seful ITM Suceava     În perioada 30 septembrie – 6 octombrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat Campania la nivel naţional privind verificarea modului de respectare de către angajatori a prevederilor Legii nr.344/2006, privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale, şi a H.G. nr. 104/2007, pentru reglementarea procedurii specifice privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale pe teritoriul României.

Obiectivele campaniei au fost: verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile Legii nr. 344/2006, privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale, şi ale H.G. nr. 104/2007, pentru reglementarea procedurii specifice privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale pe teritoriul României; eliminarea tuturor neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate; creşterea, prin prevenţie, a gradului de conştientizare al angajatorilor asupra obligaţiilor pe care le au, în ceea ce priveşte detaşarea salariaţilor/punerea la dispoziţie a salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale.

Astfel, 4 inspectori de muncă suceveni au verificat 6 agenţi economici.

Domeniile de activitate în care s-au desfăşurat controalele sunt energie electrică, industria prelucrătoare, construcţii şi agricultură.

Inspectorul Şef al ITM Suceava, Romeo Butnariu, a informat că, în urma controalelor efectuate, nu au fost constatate cazuri de nerespectare a prevederilor legale referitoare la detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale pe teritoriul României, nefiind aplicate sancţiuni contravenţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar