full screen background image

Ultima zi de migrație a aleșilor locali

PSD-UNPR-PC     Aproape 350 de aleși locali a pierdut Alianţa de Centru Dreapta, formată de PNL şi PDL, la finalul aplicarii ordonanţei care a dat liber migraţiei politice la nivelul administraţiei publice locale. Bilanţul încă mai poate creşte, în următoarele 24 de ore. Ordonanţa care le permitea aleşilor locali să facă pasul în afara partidului de proveniență expiră în 17 octombrie. PSD este principalul beneficiar al legiferării traseismului politic.

Un document guvernamental a permis aleşilor locali ca în 45 de zile să opteze pentru formaţiunea politică unde doresc să activeze pentru restul mandatului pe care îl mai au de executat. Justificările şi disputele au apărut, inevitabil.

„Ceea ce știu este că în 2012 toți aleșii locali au candidat ca și candidați USL. În primăvară, după ce Băsescu cu Blaga și Iohannis s-au înțeles, toți acești aleși locali s-au trezit cu Blaga și Iohannis lângă ei. Nu pot decât să spun că trebuie să găsim o soluție ca niciodată, după ce oamenii au votat Antonescu și Ponta, să nu aiba ghinionul să se trezească cu Iohannis și Blaga”, spunea premierul Victor Ponta.

Efectele actului normativ au fost previzibile. Cele mai mari pagube suferite prin aplicarea sa au fost suportate de Alianţa de Centru Dreapta. Din cei aproape 1500 de primari, analizele preliminare arată că în plină campanie electorală, potenţialul electoral al noii construcţii politice formate de PNL şi PDL a fost văduvit de PSD și-a consolidat astfel poziţia dominantă din Muntenia și Oltenia.

comments

comments




Leave a Reply

avatar