full screen background image

Consilierii județeni au repartizat banii pentru echilibrarea bugetelor locale pe acest an

cj sv 1710 1     Consilierii județeni au repartizat, vineri, în şedinţă extraordinară, sumele suplimentare alocate pentru echilibrarea bugetelor locale pe acest an.

Municipiul reședință are repartizată suma de aproape 400.000 de lei, Fălticeni – 303.000, Rădăuți și Vatra Dornei – câte 297.000, iar Câmpulung Moldovenesc – 52.000 mii de lei.

Repartizarea banilor din cote defalcate din impozitul pe venit și din taxa pe valoara adăugată au adus la Gura Humorului 300.000 de lei, la Siret 298.000 și 20.000 de lei, la Solca.

Au fost, însă, și localități care nu au primit nici un ban – Baia, Botoșana, Bunești, Cîrlibaba, Dolhești, Horodnic de Jos, Horodniceni, Ilișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei, Moara, Moldovița, Păltinoasa, Pătrăuți, Rădășeni, Satu Mare, Slatina, Straja, și Vulturești.

În proiectul de hotărâre, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a precizat că, la repartizarea banilor, s-a ținut cont de arieratele raportate de Primării, de sumele necesare cofinanțării unor proiecte de dezvoltare locală și de situația financiară precară.

Sumele totale aprobate astăzi de consilierii județeni se ridică la valoarea de 6,8 milioane de lei.

Sedinţa a început furtunos, consilierii PDL cerând, prin Tudor Plăcintă, ca proiectul să fie retras de pe ordinea de zi, pentru consultări ulterioare.

Plăcintă: “E pentru prima dată când grupul PDL nu a fost consultat cu privire la proiectele care sunt pe ordinea de zi. Aş propune ca punctul 1, cu repartizarea la bugete, să fie retras şi să îl discutăm cu toţii, punct cu punct. În caz contrar, nu luăm parte la lucrările şedinţei.”

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a replicat: “Aţi fost consultaţi, prin Sorina Barbu, care a fost prezentă la şedinţa Comisiei de buget.”

Amânarea proiectului nu a fost votată, astfel că toţi cei 7 consilieri PDL s-au retras de la sedinţă.

cj sv 1710 2

comments

comments




Leave a Reply

avatar