full screen background image

APIA Suceava a recuperat subvenţii necuvenite de peste 230.000 de lei

Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava acordă atenţie şi urmăreşte recuperarea creanţelor privind debitele naţionale aferente diverselor forme de sprijin acordate de la bugetul de stat.

„APIA Suceava are calitate de ordonator terţiar de credite în efectuarea plăţilor pentru ajutoarele de stat şi plăţile naţionale directe, complementare autorizate şi transmise cu centralizator, acestea făcându-se cu încadrarea în creditele deschise şi bugetul repartizat Centrului Judeţean”, precizează Iacob Vasile Caciur, director executiv al Centrului Judeţean Suceava al APIA.

Astfel, conform oficialului sucevean, în acest an, de la fermierii care au primit pe nedrept sprijin financiar naţional, recuperată a fost suma de 231.498 de lei, banii reîntorcându-se la buget de stat.

În anul 2015, APIA Suceava, de la 323 de debitori s-a reuşit recuperarea a 946.061 de lei, la începutul acestui an demersuri făcându-se pentru diferenţa de încă 786.300 de lei.

„APIA Suceava a luat toate măsurile în vederea constatării, înregistrării şi recuperării debitelor, întocmind note de fundamentare, procese verbale de constatare, înregistrând în Registrul Debitorilor Europeni şi Registrul Debitorilor Naţionali, urmărind transmiterea şi recuperarea sumelor respective”, a explicat Vasile Iacob Caciur.

Finanţările pentru agricultură sunt susţinute din din bugetul de stat, dar şi din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR).

comments

comments


TAG


Leave a Reply

avatar