full screen background image

Pompierii suceveni au donat sânge

donare1     Vineri, 26 septembrie, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, au donat sânge, spre a veni în ajutorul celor care sunt în nevoie, având în vedere că, uneori, acest sânge poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

De altfel, în zilele noastre, aproape că nu există evenimente care să pună în pericol viaţa omului şi la care pompierii militari să nu fie solicitaţi. Iar iniţiativa pompierilor suceveni vine şi în contextul în care aceştia participă zilnic la intervenţii, pe parcursul cărora se confruntă cu suferinţa oamenilor şi înţeleg cât de important este să ofere o şansă la viaţă celor din jurul lor, prin toate mijloacele pe care le au la dispoziţie.

Această acţiune nu este singulară, sute de pompieri militari din toate subunităţile judeţului s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava în timpul anului, dar în mod special, pe parcursul întregii luni septembrie, în completarea manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Zilei Pompierilor din România.

Prezent la acţiunea de donare de sânge, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, şeful pompierilor militari suceveni, a declarat: „Pompierii, prin vocaţie, sunt oameni destinaţi să lupte pentru salvarea vieţilor semenilor. Cu toate că motivaţia profesională oferită de vieţile salvate zi de zi reprezintă pentru noi o <medalie>, am ales şi acest mod de a fi mai aproape de cei aflaţi în necazuri, nu doar prin intervenţia în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.”

donare3

comments

comments




Leave a Reply

avatar