full screen background image

Mai mult de jumătate dintre unităţile de învăţământ sucevene nu sunt autorizate sanitar

scoala la sat     Aproape 120.000 de preşcolari şi elevi din judeţul Suceava au început astăzi un nou an şcolar.

447 din totalul celor 804 unităţi de învăţământ nu sunt autorizate sanitar, chiar dacă – în comparaţie cu anii trecuţi – situaţia este mai bună.

Şeful Inspectoratului Şcolar; Gheorghe Lazăr, a declarat că majoritatea unităţilor fără autorizaţie sanitară sunt situate în mediul rural şi nu îndeplinesc condiţiile impuse din cauza lipsei apei curente sau a canalizării corespunzătoare, grupurile sanitare fiind amenajate în afara clădirii.

Referindu-se la pregătirile din ultimele zile, el a reamintit directorilor şi cadrelor didactice luarea măsurilor corespunzătoare de curăţenie şi de organizare.

În legătură cu asigurarea manualelor şcolare pentru clasele întâi şi a doua, Lazăr a spus că învăţătorii vor trebui să se descurce – până la finalizarea licitaţiei la nivel naţional – cu fişe.

În ceea ce priveşte necesarul de combustibil pentru încălzire la iarnă, şeful Inspectoratzului Şcolar a precizat că sunt asigurate cantităţi de combustibil în proporţii de minim 60 % la toate şcolile, existând programe de aprovizionare pentru perioada următoare.

De asemenea, în judeţ există 109 microbuze şcolare în funcţiune, în perioada următoare urmând să ajungă alte 19 microbuze noi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar