full screen background image

În prima jumătate a anului, niciun accident mortal de muncă

Romeo Butnariu seful ITM Suceava     În primul semestru al anului 2014, lucrătorii specializaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au înregistrat 16 persoane care au fost victime ale accidentelor de muncă, informează inspectorul şef  Romeo Butnariu, potrivit căruia, numărul total al accidentaţilor este în scădere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

Butnariu: “Îmbucurător este faptul că în semestrul întâi al anului în curs nu s-a consemnat niciun accident mortal, comparativ cu primele 6 luni ale anului anterior, când  6 angajaţi  şi-au pierdut  viaţa la locul de muncă. În ambele semestre la care facem referire, câte o persoană a fost victima unui accident de muncă petrecut în străinătate. De asemenea, în primul semestru al acestui an, un cetăţean străin a  fost victima unui accident de muncă  care a avut loc pe teritoriul judeţului Suceava”.

Sectoarele economice în care au avut loc cele mai multe asemenea evenimente legate de procesul de muncă sunt construcţiile-cu 3 accidentaţi; prelucrarea lemnului fabricarea produselor din lemn, plută, cu excepţia mobilei şi fabricarea produselor din paie şi din alte materiale împletite, cu două victime şi, respectiv, silvicultura şi exploatarea forestieră, cu alţi 2 accidentaţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar