full screen background image

Politiştii vă atenţionează cu privire la modul de protejare a caselor în construcţie

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA     În ultimele 24 de ore, poliţiştii au sesizaţi cu privire la două furturi din case aflate în construcţie.

Deşi în mod repetat poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor în construcţie, se constată că, în continuare, cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau măcar îngrădite.

De asemenea, în casele nelocuite aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) sunt deja depozitate bunuri casnice şi scule care, în mod inevitabil, atrag atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt.

Joi, la ora 12.31, agenţii Poliţiei Comunale Şcheia au fost sesizaţi despre faptul că, din imobilul aflat în construcție, în comuna Şcheia, aparținând Mihaelei B., de 31 de ani, persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri.

În perioada 21 iulie, ora 17.00 – 24 iulie, ora 12.30, persoane necunoscute au pătruns pe ușa de acces în imobil și au sustras 1 generator, 1 polizor, 1 rotopercutor și 15 role de cablu din cupru.

Valoarea prejudiciului este estimată la suma de 3.000 de lei.

Tot joi, la ora 11.49, Cristian P., de 41 de ani, din comuna Boroaia, a sesizat faptul că, în noaptea de 23/24 iulie, persoane necunoscute au sustras, de la locuința în construcție a fratelui său, Ionuț P., de 27 de ani, situată în Boroaia, 8 geamuri din termopan.

Prejudiciului este estimat la 5.000 de lei.

În cele două cauze s-au întocmit dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, cercetările fiind continuate, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă, încă o dată, cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor, astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze.

Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.

Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice etc.).

comments

comments




Leave a Reply

avatar