full screen background image

Hunedorean suspect de tâlhărirea a trei femei, reţinut de poliţişti

talharie     În perioada iunie – iulie, poliţiştii judiciarişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au fost sesizaţi cu privire la trei fapte de tâlhărie, victime fiind trei tinere din municipiul Suceava.

Poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi investigative complexe, în urma cercetărilor fiind identificată persoana bănuită de comiterea faptelor, respectiv un tânăr de 18 ani, din judeţul Hunedoara.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti în cursul zile  de joi şi încarcerat în arestul IPJ Suceava

Pe 15 iunie, la ora 17.19, poliţia a fost sesizată, prin 112, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil lui Mihaelei T., în timp ce se afla în apropierea Cetăţii Suceava.

Din cercetări a rezultat că, la data menţionată, în jurul orei 17.00, Mihaela T., de 18 ani, din municipiul Suceava, se afla la scările ce duc spre Cetatea Suceava, împreună cu o colegă.

La un moment dat, a fost acostată de un tânăr necunoscut, care i-a smuls telefonul mobil din mână, după care a îmbrâncit-o pentru a-şi asigura scăparea şi pentru a păstra bunul sustras.

La data de 29 iulie, la ora 14:40, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, prin 112, de Alina S., de 19 ani, din municipiul  Fălticeni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras poşeta în care avea mai multe bunuri.

Din cercetări, s-a stabilit că, în timp ce reclamanta, însoţită de o prietenă, se deplasa pe str. Republicii, din municipiul Suceava, a fost acostată de un tânăr necunoscut, care a venit din spatele lor şi i-a smuls poşeta pe care o ducea pe umărul drept şi care conţinea documente personale, mai multe carduri, suma de 50 de lei, prejudiciul fiind de circa 250 de lei.

De asemenea, pe 6 iulie, la ora 16.30, Diana C., de 22 de ani, din mun. Botoşani, a reclamat faptul că, în timp ce se deplasa pe str. Aleea Venus, a fost acostată de un tânăr, care a îmbrâncit-o şi i-a smuls din mână portofelul, fugind printre blocurile din partea opusă.

În portofel avea suma de 150 de lei şi trei carduri bancare.

Valoarea prejudiciului a fost estimată la 200 de lei.

Pentru o comunitate mai sigură şi pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, poliţiştii vă recomandă următoarele:

– Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.

– Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).

– Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.

– Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări)

– Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

– Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

În spaţiile comune ale imobilelor:

– Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele evocate.

– La intrarea într-un imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni. Nu staţi cu spatele spre acele locuri.

– Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtate de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau APEL DE URGENŢĂ 112

– Folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute. Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora. Dacă este cazul apelaţi la uşa unui vecin de la parter. Instruiţi-vă în acest sens şi copiii.

– Când liftul nu funcţionează, fiţi atenţi la cei care urcă sau coboară de la etaj, mai ales între parter şi etajul 1 sau între etajele 1 şi 2.

– Luminile de la intrarea în bloc şi din faţa liftului trebuie să rămână aprinse odată cu lăsarea întunericului.

– Închideţi uşa imobilului după ora 22 sau protejaţi imobilul cu un interfon.

comments

comments




Leave a Reply

avatar