full screen background image

Locuri bugetate suplimentare la USV

usv 4     Pentru admiterea din vara acestui an, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a obținut suplimentar 25 locuri finanțate de la bugetul de stat pentru studiile universitare de masterat.

Ministerul Educației Naționale a răspuns astfel demersurilor conducerii USV care, în mai multe rânduri, a adus în discuție dezechilibrele înregistrate la nivel național în ceea ce privește alocarea locurilor pe regiuni pentru admiterea la studii universitare, dar și numărul insuficient distribuit în mod tradițional instituției sucevene de învățământ superior.

Modul de împărțire a celor 25 de locuri suplimentare pe facultăți a fost analizat și avizat de Consiliul de Administrație, propunerea fiind înaintată spre aprobare Senatului USV.

După ce, pe parcursul zilei de luni (21 iulie 2014) repartizarea locurilor pe programe de masterat va fi aprobată, numărul total al locurilor bugetate pentru absolvenții studiilor de licență se va ridica la 460.

Totodată, pentru doritorii să obțină o calificare la nivelul ciclului de masterat sunt disponibile 1.090 de locuri cu taxă.

În acest an, oferta educațională a USV pentru absolvenții studiilor liceale din România cuprinde 1.050 de locuri bugetate și 1.655 de locuri cu taxă la învățământ cu frecvență, precum și 565 de locuri pentru învățământul la distanță.

La acestea se adaugă locurile propuse pentru etnicii români din afara granițelor țării: 108 locuri la nivelul studiilor de licență și 35 de locuri pentru studiile de locuri cu taxă.

În acest an universitar, taxele de studiu sunt echivalente cu cele practicate în anul anterior, cu excepția programelor de masterat la Facultatea de Științe ale Educației, unde valoarea taxei anuale s-a redus cu 200 de lei.

Perioada de înscrieri la programele de studiu oferite de USV este cuprinsă între 14 și 23 iulie, urmând ca înmatriculările celor admiși să se realizeze în intervalul 24-30 iulie.

Informații detaliate pot fi obținute accesând pagina admitere.usv.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar