full screen background image

Amenzi de peste 150.000 de lei, după o acţiune de amploare a poliţiştilor

Politia     În vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, pentru prevenirea şi descurajarea fenomenului infracţional, la nivel naţional, şeful Poliţiei Române, chestorul general Petre Tobă a dispus organizarea acţiunii BLOCADA 2014, în perioada 16 – 19 iulie 2014.

La nivelul judeţului Suceava şi pe raza de competenţă a Serviciului Poliţie Transporturi Suceava, se desfăşoară acţiuni în sistem integrat fiind folosite efective sporite din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, crimă organizată, acţiuni speciale, precum şi din cadrul structurii arme, explozivi, substanţe periculoase.

Având în vedere amploarea acţiunilor şi specificul judeţului, vor fi delegaţi încă 8 poliţişti, cu 4 autospeciale, din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud.

În prima zi a acţiunii (16 iulie), la nivelul judeţului au acţionat 276 de poliţişti, fiind desfăşurate 28 de acţiuni punctuale.

Au fost constatate 15 infracţiuni, din care 4 de natură judiciară, 7 economice, 3 la regimul circulaţiei rutier şi 1 la regimul armelor şi muniţiilor.

În urma acţiunilor desfăşurate, 23 de persoane sunt cercetate penal de către poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni.

Au fost organizate 20 de filtre rutiere, fiind reţinute 9 permise de conducere  şi 6 certificate de înmatriculare.

A fost confiscată o armă neletală şi 24 de bucăţi de muniţie.

Au fost aplicate 375 de sancţiuni contravenţionale, din care 34 la Legea 61/1991 modificată, 23 la Legea 12/1990 republicată (privind actele de comerţ), 286 la regimul rutier (OUG 195/2002) şi 32 la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 151.442 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 16.435 de lei.

A fost identificat Vasile J., din comuna Straja, care a deţinut fără drept un pistol de autoapărare cu proiectil din cauciuc, cal. 10x22T, după expirarea valabilitătii permisului de armă, eliberat la data de 16.04.2009.
S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infractiunii de “nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”  prev. şi ped de art. 342 alin. 6 din Noul Cod penal care va fi soluţionat procedural.

S-a înregistrat un dosar penal, privind o societate din Rădăuţi, ce are ca principal obiect de activitate panificaţia, administratorul si alte doua persoane fiind  cercetate  pentru savârşirea infracţiunilor de evaziune fiscala fapta prev. de art. 9 lit. b din Legea 241/2005 constând în aceea că acesta nu a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii în totalitate operaţiunile derulate cu produse de panificaţie.
Au fost ridicate documentele contabile ale societăţii, urmând a fi continuate verificările si cercetările, impreună cu inspectorii fiscali, pentru a stabili intregul prejudiciu creat bugetului de stat si tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Miercuri, în intervalul orar 14,00 – 16,00 ,poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Teritorial de Frontieră Suceava și Biroul Vamal Dornești, au efectuat un control în trenul internațional Moscova – Sofia  la intrare în țară în Stația C.F. Vicșani (Punctul de trecere de frontieră Vicșani), ocazie cu care au descoperit, asupra lui Seak K., din Republica Korea, ţigarete de contrabandă cu timbru Ucraina.

A fost depistat în trafic, pe DJ208A, în localitatea Bosanci, autoutilitara proprietatea unei societăţi din oraşul Liteni, care transporta agregate de balastieră, fără a deţine copia conformă a licenţei de transport pentru auto în cauză.
A fost sancţionat reprezentantul societăţii, cu amendă în valoare de 9.000 de lei, şi s-a suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, conform HG 69 /2012, privind legislaţia în transporturi.

Acţiunea Blocada 2014 va continua până la data de 19. iulie, urmând a fi desfăşurate acţiuni specifice pe linie de investigaţii criminale, poliţie rutieră, poliţie transporturi, ordine publică, investigarea fraudelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar