full screen background image

Moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe

Ioana Petrescu     Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, va fi ţinta unei moţiuni simple în Parlament, pentru a trage un semnal de alarmă asupra „haosului creat de Guvernul Ponta în zona fiscală”, anunţă aleşii liberali.

La acest demers, care va fi iniţiat cel mai probabil la începutul noii sesiuni legislative, se vor alătura şi deputaţii PDL.

„Ioana Petrescu va avea astfel ocazia să dea explicațiile pe care a refuzat până acum să le prezinte public în legătură cu măsura reducerii CAS, Codul fiscal și alte elemente care țin de alcătuirea bugetului”, explică liderul deputaţilor PNL, George Scutaru.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a afirmat ieri că nu i-a dat lui Traian Băsescu studiile privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru că nu sunt publice.

„Nu i-am dat studiile. Nu sunt publice. Însă, FMI le-a avut înainte cu o lună”, a spus Ioana Petrescu la un post de televiziune, întrebată de ce nu i-a prezentat lui Traian Băsescu studiile privind impactul reducerii CAS şi dacă i le-a transmis între timp.

Ea a explicat că a evitat să abordeze discuţia despre MTO (Medium-Term budgetary Objective, obiectivul bugetar pe termen mediu) întrucât sunt întrebări la care nu putea să răspundă „în cinci minute, pe picior, undeva la Cotroceni”.

„Era clar că e o întâlnire politică. Nu m-am dus acolo să vorbesc despre cifre sau să fundamentez o teorie economică. Era clar că acolo era o discuţie politică şi CAS era la mijloc (…) Băsescu vine dintr-un partid de dreapta, unde măsura este susţinută (…) Am impresia că dânsul susţine această măsură, deci nu era ideea acolo să mergem şi să susţinem măsura cu cifre (…) Este clar că e vorba de un război politic, am refuzat să mă implic în acest război în care se folosea CAS. Am încercat să ţin departe CAS de acest război (…) Mă gândeam: clar e o dispută politică şi o să-mi distrugă proiectul. Vroiam să-l iau şi să plec”, a spus Ioana Petrescu.

Ea a arătat că nu crede că preşedintele Traian Băsescu se opune reducerii CAS.

„Aruncam cifrele privind CAS într-o dispută politică. Ştiam care este jocul şi îmi era frică că pică CAS la mijloc”, a adăugat Petrescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar