full screen background image

Alunecările de teren afectează tot mai mult judeţul

alunecari     Semnal de alarmă pentru stabilitatea judeţului – alunecările de teren, active sau relativ stabilizate, afectează 30 % din suprafeţele versanţilor de podiş, precum şi întinderi apreciabile din zonele montane.

Potrivit unei informări a Consiliului Judeţean, specialiştii au inventariat 60 de localităţi, zone şi puncte cu deplasări ale solului care constituie risc pentru populaţie şi infrastructură.

Printre cele mai importante este versantul drept al râului Suceava, dispus între pâraiele Şcheia şi Cetate şi care reprezintă cel mai activ areal cu alunecări de teren de pe teritoriul municipiului reşedinţă.

În ultimii 8 ani s-a reactivat şi extins alunecarea de pe versantul stâng al râului Suceava, între Mănăstirea Teodoreni şi Staţia de energie electrică din cartierul Burdujeni.

De asemenea, cu grad ridicat de gravitate sunt alunecările de teren din zonele Fălticeni, Brodina, Straja, Frasin şi Suceviţa.

Autorităţile locale se plâng de lipsa banilor pentru efectuarea lucrărilor de drenare a apei şi de stabilizare a versanţilor, iar ajutorul primit de la nivel judeţean este limitat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar