full screen background image

Groapa de gunoi de la Moara este aproape terminată, dar nu are cine să o deservească

groapa m 2705 5     Situaţie stranie, dar adevărată: depozitul ecologic de gunoi de la Moara va fi gata în această vară, dar nu avea avea operator.

Asta deoarece există probleme de legislaţie cu privire la procedura de achiziţie şi armonizarea legislaţiei naţionale cu o directivă europeană, privind desemnarea operatorului la rampa de deşeuri.

Preşedintele Consiliului Judeţean, CĂTĂLIN NECHIFOR, a declarat că nu este sigur dacă va fi permisă depozitarea gunoiului, până la organizarea licitaţiei pentru gestionarea activităţii.

Nechifor: “Săptămâna viitoare, vom avea discuţii cu autorităţile de mediu din judeţ, inclusiv cu Prefectura, să vedem ce soluţii fezabile sunt pentru a putea gestiona chestiunea deşeurilor. Procedeul de selectare a operatorului nu poate fi făcut în avans”,

Investiţia în depozitul ecologic de deşeuri de la Moara are o valoare de 6 milioane de euro, fiind efectuată în baza unui proiect european de peste 50 de milioane de euro, care include un alt depozit ecologic la Pojorîta, construcţia şi redimensionarea a 5 staţii de transfer şi amenajarea a 1.200 de platforme de colectare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar