full screen background image

Două tabere de creaţie, la Rădăuţi

tabere de creatie     Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina – Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, în parteneriat cu Alianţa „Pro Bucovina” din Rădăuţi, organizează, până pe 20 iulie, două tabere de creaţie, la Rădăuţi.

Este vorba de cea de-a IX-a ediţie a Taberei internaţionale de artă plastică „Lumina Nordului” şi de prima ediţie a taberei „Bucovina în artele vizuale contemporane”.

„Lumina Nordului” este dedicată elevilor şcolilor de arte din ţară şi şcolilor similare din străinătate, participanţii având posibilitatea să creeze, într-un cadru organizat, sub îndrumarea unor artişti consacraţi.

Fiecare participant va dona două lucrări (indiferent de numărul lucrărilor realizate), care vor fi evaluate de o comisie şi vor intra, apoi, în inventarul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

„Bucovina în artele vizuale contemporane” este organizată pentru constituirea patrimoniului proiectului „Bucovina mărturisită în arta vizuală bucovineană”.

Vor participa 10 artişti plastici şi fotografi din Suceava şi Rădăuţi, care vor imortaliza locuri de memorie bucovineană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar