full screen background image

Rezultatele finale la bacalaureat vor fi publicate vineri

bacalaureat     Rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor, vor fi făcute publice vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

59,25% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul, sesiunea iunie-iulie, potrivit unui centralizator al MEN realizat înainte de contestații.

Potrivit datelor statistice, rezultatul este superior cu 4 procente celui consemnat în aceeași perioadă a anului 2013 (54,4%).

Procentul de promovare pentru promoția curentă este de 67,61%, cu 4,5% mai mare față de anul 2013 — 63,1%.

Rata de promovare la prima sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală este de 56,23% înainte de depunerea contestațiilor.

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 — 18 iulie, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 și 19 august, în timp ce evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităților naționale va fi susținută pe 18 și 19 august.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va susține în zilele 19 și 20 august iar cea a competențelor digitale — pe 21 și 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba și literatura română, urmată pe 26 august de proba la limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august iar cea la alegere a profilului și specializării, în 29 august.

Afișarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în aceeași zi, în intervalul orar 12,00 — 16,00.

Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 2 și 3 septembrie iar rezultatele vor fi afișate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat județene și a municipiului București sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor digitale sau lingvistice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar