full screen background image

Amenzi de 54.000 de lei, pentru conducători de mopede, biciclete şi căruţe

mopede     În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, miercuri, 2 iulie, între orele 08:00-22:00, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava, împreună cu formaţiunile operative de profil din cadrul subunităţilor municipale şi orăşeneşti, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, pe linia disciplinării  conducătorilor de mopede, biciclişti şi atelaje hipo.

În total, au fost aplicate 240 de sancţiuni, în valoare de 53.465 de lei.

Cele mai multe amenzi au fost date bicicliştilor (83, în valoare de 8.820 de lei),

De asemenea, au fost sancţionaţi 12 mopedişti (cu amenzi în valoare de 1.710 lei) şi 4 căruţaşi.

Acţiunea a dus şi la constatarea a 6 infracţiuni (4 pentru conducere fără permis, 1 pentru alcoolemie peste limita legală admisă, 1 pentru conducerea unui autovehicul neînregistrat).

Poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Exemple de infracţiuni pentru care s-au întocmit dosare penale:

Vasile P., de 61 de ani, din comuna Straja, a condus mopedul pe raza comunei Straja, fără a poseda permis de conducere.

Ovidiu B., de 26 de ani, din oraşul Salcea, a fost depistat conducând mopedul, pe Bld. Calea Unirii, din municipiul Suceava, fără a deţine permis de conducere. De asemenea nu avea încheiată pentru moped o poliţă RCA.

Eugen M., de 49 de ani, din comuna Vama, a condus, pe DJ 176, un moped. Testat cu aparatul etilotest, a rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu  posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Artenie A., de 25 de ani, din comuna Cacica, a condus mopedul, fără a poseda permis de conducere.

Cu ocazia acestei acţiuni, pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de biciclete, au fost desfăşurate activităţi de educaţie şi informare rutieră, în cadrul Campaniei Judeţene “Pedalează în siguranţă”, prin distribuirea de materiale preventiv-educative.

comments

comments




Leave a Reply

avatar