full screen background image

Anchetă extinsă în cazul Nana

Ioana_basescu     Parchetul extinde ancheta în cazul Nana, comuna din județul Călărași în care fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a cumpărat 300 de hectare de teren.

Procurorii au descoperit noi fapte de abuz în serviciu care ar fi fost săvârșite opt foști membri ai Comisiilor de Fond Funciar din comună. Printre ei se numără și actualul primar și actualul viceprimar din Nana.

Potrivit procurorilor, cele opt persoane ar fi săvârșit 135 de fapte de abuz în serviciu.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada 2005-2010, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispoziţiilor legale”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Este vorba despre sute de hectare care ar fi fost retrocedate ilegal. Cei opt ar fi fi semnat ilegal retrocedarea mai multor parcele către rude și apropiați. O parte dintre aceste terenuri ar fi ajuns ulterior, prin vânzări succesive, la Ioana Băsescu.

Ancheta în comuna Nana a început în urma unei sesizări a Corpului de Control al Guvernului

comments

comments




Leave a Reply

avatar