full screen background image

Persoanele cu dizabilități beneficiază de sprijin la angajare

Handicap Logo     800 de tineri de peste 18 ani cu dizabilități care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului și persoane de etnie romă își pot îmbunătăți competențele personale și profesionale și abilitățile de identificare a unui loc de muncă prin intermediul proiectului “Motivare pentru Ocupare”.

Tinerii vor beneficia de servicii de informare și consiliere profesională, motivare, formare profesională, mediere pe piața muncii și acompanierea la locul de muncă. Beneficiarii vor fi îndrumați către cursuri de calificare și recalificare pentru locurile de muncă cele mai căutate.

“Ce are original proiectul nostru și abordarea cu care încercăm să convingem oamenii să vină la noi? Sunt două lucruri. Pe de o parte, vorbim de un program de motivare — două zile în care facem un program intens de motivare, încercăm să facem oamenii să capete încredere în ei înșiși, să se repoziționeze în ceea ce privește propria viață și carieră, să își fixeze niște obiective, să se țină de ele, să își asume responsabilitatea propriei vieți. În al doilea rând, este un proiect bun, din punctul nostru de vedere, pentru că ne permite să le oferim oamenilor ce curs își doresc. (…)

Noi ne-am gândit nu să dăm niște cursuri prestabilite de noi, ne întâlnim cu oamenii și vedem care sunt interesele lor reale, profesionale, evident că ne uităm și la piața muncii”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, coordonatorul proiectului, Gabi Comănescu.

Totodată, se va lucra și cu 400 de specialiști pentru eliminarea prejudecăților și stereotipurilor și crearea de așteptări pozitive cu privire la potențialul de integrare socială și profesională a grupurilor vulnerabile.

Specialiștii sunt reprezentanți ai agențiilor publice/private care furnizează servicii sociale și de ocupare grupurilor vulnerabile, din administrația publică locală și organizații neguvernamentale, voluntari, angajați și manageri de companii.

Proiectul se va derula în regiunile București-Ilfov, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est și Sud-Muntenia pe o perioadă de 18 luni iar cei interesați pot contacta Fundația Motivation România.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 — Investește în oameni!

comments

comments




Leave a Reply

avatar