full screen background image

FMI nu acceptă reducerea CAS propusă de Guvern

FMI     Premierul Victor Ponta a declarat, joi, pentru Bloomberg, că negocierile cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială au eșuat, astfel că misiunea FMI în România nu se va termina cu semnarea unei scrisori de intenție.

În luna noiembrie, după alegeri, urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri, după ce misiunea FMI nu a căzut de acord acum cu reducerea CAS fără ca Guvernul să ia măsuri compensatorii pentru a acoperi bugetul de stat.

Până în noiembrie, Guvernul ar urma să aibă conturat bugetul pe anul viitor și va fi făcută și a doua rectificare bugetară.
Obiectivul major al negocierilor cu FMI era reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator, începând cu 1 iulie, au declarat zilele trecute mai mulţi membri ai Guvernului.

Totuşi, săptămâna trecută, Dumitru Constin, preşedintele BNS, declarase că reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) nu ar agrea ideea scăderii contribuțiilor sociale cu 5 puncte procentuale de la 1 iulie întrucât Guvernul nu a venit cu măsuri compensatorii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar