full screen background image

Nechifor, în vizită de lucru în Belgia

nechifor 0905     Judeţul Suceava ar putea să se înfrăţească cu Provincia Luxemburg din Belgia, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

În perioada 11-14 iunie, şeful administraţiei judeţene sucevene va  fi prezent în Bruxelles şi Luxemburg, prilej cu care vor fi purtate discuţii şi pe această temă.

Terenul viitorului acordului de parteneriat a  fost tatonat de ambasadorul României în Belgia, Ştefan Tinca, precum şi cel al Belgiei la Bucureşti, excelenţa sa Philippe Beke, preşedintele Cătălin Nechifor urmând va avea o întrevedere cu guvernatorul Provinciei Luxemburg, Bernard Caprasse.

Nechifor: “Este un proiect pe care îl pregătim de aproximativ un an de zile. Această iniţiativă a avut caracter bilateral, atât partea belgiană, cât şi partea  română făcând demersuri în acest sens”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava va lua parte la discuţiile de la Clubul de afaceri România-Belgia, din Bruxelles, întrunire dedicată judeţului Suceava.

Cu acest prilej, Cătălin Nechifor va prezenta oferta economică şi oportunităţile de investiţii din judeţul Suceava.

Discuţii mai aprofundate vor avea loc pe marginea industriei lemnului, la Camera de Industrie, cu aleşi locali din provincia luxemburgheză, precum şi cu reprezentaţii firmelor belgiene din domeniu.
În program sunt prinse, de asemenea, discuţii cu reprezentanţii principalelor companii de transport, dar şi o vizită a delegaţie sucevene la Federaţia de Turism din oraşul luxemburghez la Roche.

comments

comments




Leave a Reply

avatar