full screen background image

Preşedintele CE începe o vizită în Republica Moldova

JAPAN-EU-TRADE-DIPLOMACY     Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se află miercuri şi joi într-o vizită în Republica Moldova, în cadrul unui turneu care include şi Georgia, în contextul în care cele două ţări urmează să semneze la 27 iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, anunţă un comunicat al CE.

Potrivit comunicatului, preşedintele Comisiei Europene se va întâlni la Chişinău cu premierul Iurie Leancă, cu preşedintele Nicolae Timofti, cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi va participa la Conferinţa Investiţională Republica Moldova – Uniunea Europeană.

De la Chişinău, Jose Manuel Barroso va merge în Georgia, într-o primă vizită oficială, unde va avea întrevederi cu premierul Irakli Garibaşvili şi cu preşedintele Ghiorghi Margvelaşvili. De asemenea, preşedintele CE va susţine un discurs la Conferinţa Investiţională de la Tbilisi. Preşedintele Comisiei Europene îşi încheie vineri turneul în regiune cu o vizită oficială în Azerbaidjan, precizează comunicatul CE.

Republica Moldova şi Georgia au parafat Acordul de Asociere cu UE la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, în noiembrie anul trecut. După semnare, Acordul de Asociere urmează să fie ratificat de parlamentele celor 28 de state membre UE şi de Parlamentul European, înainte de a intra în vigoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar